Burgerboller - måske verdens bedste?

September 28, 2017

Burger på bål

Der er intet som hjemmebag. Der er en verden til forskel fra de lavmælte supermarkedsversioner af tvivlsom kvalitet, til de burgerboller du selv kan bage. Vi har kun et råd - Bag dine burgerboller selv. Det er den største opgradering af din burger med undtagelse af bøffen, som naturligvis laves på grill eller bål.😃 Har du en god opskrift på burgerboller? Del den gerne i kommentarfeltet her på siden.

TIL 6. Store burgerboller

  • 15g Gær
  • 2,5 dl Lunkent vand
  • 450g Hvedemel
  • 7g Fint salt
  • 40g Sukker
  • 40g Blødt smør
  • Sesamfrø

FREMGANGSMÅDE:

Opløs gær i det lunkne vand. Hæld en smule mel i, inden sukker og salt tilsættes. Ælt dejen grundigt – 10 minutter med dejkroge til den er smidig, elastisk og slipper skålen. Tilsæt nu smør og ælt dejen i yderligere 5 minutter.

Lad dejen hæve 1 time, lunt og tildækket. Form dejen til 6 lige store boller. Hver bolle trykkes flad i en dyb tallerken med sesamfrø inden de lægges på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve lunt og tildækket i 20 minutter.

Efter 20 minutter lægges nu en bageplade ovenpå klædet så den trykker let ned – lad bollerne hæve endnu en time under pladen.

Forvarm ovnen til 225 grader og bag bollerne midt i ovnen 12-14 minutter til de er gyldne ovenpå og lad dem til sidst køle af på en bagerist.


Skriv en kommentar


Findes også i Opskrifter

Perfekt pizzadej til pizzaovn
Hurtig pizzadej på hvedemel

August 04, 2018

Læs mere
Grydebrød - Dutch oven - bålmad
Nemt grydebrød - Et sikkert hit

Juli 07, 2018

Læs mere
Brændenælde pesto
Brændenælde pesto

Juli 03, 2018

Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev