Bærtærte med ingefær på bål

Crumble cake - Bålmad

Bærtærte med ingefær tilberedt over bål

Lækker bærtærte der er ideel som dessert når man laver mad over bål. Tærten skal nemlig bage over de sidste gløder på bålet. Du har brug for en pande med låg, alternativt to pander eller en dutch oven.
Bærtærte med ingefær og smuldredej på bål af
Forberedelsestid: 15 minutter
Tilberedningstid40 minutter
Til: 6 personer
Køb dutch oven

Sådan laver du bærtærte over bål

Ingredienser:
  • 500 g. bær
  • 125 g. smør
  • 50 g. hvid chokolade, revet
  • 50 g. mandler
  • 20 g. syltet ingefær i lage
  • 50 g. havregryn
  • 50 g. hvedemel
  • 100 g. sukker
  • 100 g. marcipan (ikke nødvendigt)
Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienserne til crumbledejen sammen med fingrene til det har konsistens som grov savsmuld. Skær evt. marcipanen i små tern, hak nødderne groft og vend begge dele i dejen. 

Fordel bærrene i bunden af din stegepande eller ducth oven og drys med lidt sukker.

Fordel dejen over bærrene og bag kagen over let til svag varme i ca. 40-45 minutter eller til den er færdig. Tærten kan også bages i en almindelig springform i en forvarmet ovn ved 180 g. varmluft i 40-45 min.


Forslag til tilbehør:

  • Creme fraiche
  • Vaniljeis
  • Råsyltede bær

Mangler du en stegepande til bål? Se vores udvalg Stegepander velegnet til bål

Æbleskive opskrift Nøgleord: crumble cake, bålmad, bærtærte

Skriv en kommentar

Tilmeld dig vores nyhedsbrev