Risengrød - En juleklassiker

Risengrød opskrift - Mad over bål

Risengrød – Let hverdagsmad over bål

Nem og hurtig hverdagsmad i julemåneden af
Forberedelsestid: 5 minutter
Tilberedningstid45 minutter
Til: 4 personer
Bålgryder til risengrød og lign.
Grydeske i træ

Klassisk risengrød i bålgryde

Ingredienser:
  • 1 liter sødmælk
  • 1 dl. vand
  • 1 dl. grødris
  • 1/2 tsk. salt
Risengrød er en af de helt store juleklassikere, der for mange er indbegrebet af den hyggelige julestemning i december. En lækker og rund risengrød til små nissebørn og deres forældre. Spis den som aftensmad eller dessert i julemåneden (og resten af året).

Fremgangsmåde:
Skyl grødrisene i koldt vand og lad dem koge op i en gryde tilsat 1 dl vand.

Når vandet er absorberet hældes mælk i, det varmes op til kogepunktet og derefter skrues ned for varmen til svag varme, så det blot simrer lidt. Laves grøden over bål, fjernes gryden en smule fra varmen.

Lad gryden stå ved svag varme med låg på – og rør ca. hver 10 minut. Kom tilsidst en smule salt i.

Spises med smørklat, kanelsukker eller kompot.

Forslag til tilbehør

  • Kanelsukker
  • Smør

Har du brug for en solid bålgryde til denne ret? Prøv vores bålgryder til madlavning over bål

Har du en rest af risengrød tilbage, kan du læse vores opskrift på klatkager her.


Nøgleord: risengrød, bålgryde, nem hverdagsmad

Skriv en kommentar

Tilmeld dig vores nyhedsbrev