Glühwein opskrift - nem og lækker

Opskrift på glühwein

Glühwein opskrift

Glühwein med appelsiner og nelliker af
Forberedelsestid: 15 minutter
Tilberedningstid: 30 minutter
Til: 4 personer
6 liters bålgryde fra Espegard
6 liters emaljeret støbejernsgryde

Den nemme opskrift på Glühwein

Ingredienser:
  • 1 dl sukker
  • 1/4 l vand
  • 1 hel kanel
  • 2 hele nelliker
  • 2 økologiske appelsiner
  • 1 flaske rødvin
Fremgangsmåde: Kog en lage af sukker, vand, krydderier, saft af 1/2 -1 appelsin og tynde strimler skal af en halv appelsin. Brug evt. en tepose til krydderierne så slipper du for at si indholdet fra.

Hæld rødvinen i en gryde, si afkoget ned i vinen og varm op, men lad ikke drikken koge.

Vask og tør den anden appelsin, skær den i tynde skiver og læg dem i varme glas eller krus. Hæld vinen i og servér med lidt kandis eller de små træstænger med krystalsukker på.


Den avancerede opskrift på Glühwein:

*Her undlades sukkerlagen

  • 8 kardemomme bælge
  • 10 nelliker
  • 10 hele allehånde
  • 4 kapsler stjerne anis
  • 1 kanelstang
  • 1 tsk korianderfrø
  • 1 tsk anisfrø
  • 1 liter tør rødvin
  • 1 økologisk appelsin
  • *Sukker efter smag

Begge opskrifter kan justeres med rom, amaretto eller din helt egen favorit fra barskabet.

Fortæl os mere om din favorit i kommentarfeltet nedenfor

Glühwein hører sig til tyske julemarkeder og afterski i Østrig. Men det betyder absolut ikke, at den herlige drik ikke kan varme kolde fingre og frosne tæer her i landet. Vi giver dig her to gode bud på den varme drik. Nyd den - gerne over bålet.

Glühwein
Nøgleord: Glühwein, Varm glühwein, Glühwein i bålgryde

Skriv en kommentar

Tilmeld dig vores nyhedsbrev