Vafler tilberedt over bål

Vaffeljern til bål - Vafler over bål

Opskrift på bålvafler med hjemmelavet syltetøj

Lækre bålvafler tilberedt over bål af
Forberedelsestid: 5 minutter
Tilberedningstid: 4-5 minutter
Til: 12-14 bålvafler
Espegard vaffeljern

Vafler tilberedt i båljern over bålet

Ingredienser:
  • 200 g hvedemel
  • 3 spsk sukker
  • 2½ dl piskefløde
  • 2 dl hvidtøl (eller anden øl)
  • 3 æggeblommer
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk kardemomme
  • 100 g smør + ekstra til bagning
  • 3 æggehvider + 2 spsk sukker
Når du tilbereder vafler i båljern får du de skønneste og sprødeste vafler! Du kan også tilberede andre lækre sager med vaffeljernet. Hvad med en vaffel brownie? Fyld browniedej i vaffeljernet, så har du en anderledes og lækker vaffelformet chokoladekage. Eller hvad med en sund omelet? Rør dine favorit ingredienser til omeletten sammen og fyld i vaffeljernet. På ingen tid har du den lækreste gennembagte omelet med smukke tern og lige til at spise.

Fremgangsmåde:
Rør hvedemel, sukker, fløde og øl sammen til en tyk, jævn dej. Rør æggeblommerne i sammen med salt og kardemomme. Smelt smørret ved middel varme og rør det i dejen.

Pisk æggehviderne sammen med de 2 spsk sukker i en ren skål til en blank marengs. Vend marengsmassen i dejen. Dejen skal være meget tyk i konsistensen. Lad dejen hvile køligt i 15 minutter inden brug.

Sørg for, at varmen er god, men ikke for stærk: Du skal ikke have vaffeljernet direkte i flammerne, men snarere over gløden. Varm begge sider af vaffeljernet og tilfør lidt ekstra smør i jernet, inden du begynder stegningen. Vaffeljernet bør plejes med lidt olie efter brug.


Køb vores vaffeljern i højeste kvalitet fra Espegard: Køb Espegard vaffeljern

Lasagne i dutch oven
Nøgleord: vafler over bål, bålvafler, vaffeljern

Skriv en kommentar

Tilmeld dig vores nyhedsbrev