Lækre bålvafler tilberedt over bål af Outdoorcooking.dk - 3. december 2017 Forberedelsestid: 5 minutter Tilberedningstid: 4-5 minutter Til: 12-14 bålvafler Espegard vaffeljern
Vafler tilberedt i båljern over bålet
Ingredienser:
200 g hvedemel
3 spsk sukker
2½ dl piskefløde
2 dl hvidtøl (eller anden øl)
3 æggeblommer
½ tsk salt
1 tsk kardemomme
100 g smør + ekstra til bagning
3 æggehvider + 2 spsk sukker
Når du tilbereder vafler i båljern får du de skønneste og sprødeste vafler! Du kan også tilberede andre lækre sager med vaffeljernet. Hvad med en vaffel brownie? Fyld browniedej i vaffeljernet, så har du en anderledes og lækker vaffelformet chokoladekage. Eller hvad med en sund omelet? Rør dine favorit ingredienser til omeletten sammen og fyld i vaffeljernet. På ingen tid har du den lækreste gennembagte omelet med smukke tern og lige til at spise.
Fremgangsmåde: Rør hvedemel, sukker, fløde og øl sammen til en tyk, jævn dej. Rør æggeblommerne i sammen med salt og kardemomme. Smelt smørret ved middel varme og rør det i dejen.
Pisk æggehviderne sammen med de 2 spsk sukker i en ren skål til en blank marengs. Vend marengsmassen i dejen. Dejen skal være meget tyk i konsistensen. Lad dejen hvile køligt i 15 minutter inden brug.
Sørg for, at varmen er god, men ikke for stærk: Du skal ikke have vaffeljernet direkte i flammerne, men snarere over gløden. Varm begge sider af vaffeljernet og tilfør lidt ekstra smør i jernet, inden du begynder stegningen. Vaffeljernet bør plejes med lidt olie efter brug.