Anmeldelse af båludstyr fra Espegard

Anmeldelse af båludstyr fra Espegard

Espegard er ikke så kendt i Danmark endnu, men det bliver det

Nordmændene kan bestemt deres kram og båludstyret er nok, uden at spoile for meget, markedets klart fedeste.

Tekst: Christian Milbo Foto: Christian Milbo & Espegard

Fra magasinet Outsite

Indpakningen er værd at fremhæve. Der er få producenter på markedet, der kan levere en flot og funktionel indpakning, men det kan Espegard. Når det kommer til samling af bålstativet, så er det en oplevelse, som en IKEA kommode, men det går dog og stativet holder med garanti længere.

Når det hele står samlet, er der dog ingen tvivl: Espegard Bålstativ 60, er klart markeds fedeste bålstativ. Meget robust, stabilt, lækkert, funktionelt. Og så kan der tilkøbes en masse ekstraudstyr, såsom gnistfanger, sidebord/skærebræt, hjul osv. Sammen med Bålstativ 60, fik vi også en bålgryde til test.

Espegard Bålstativer

Stativet er tungt og står solidt plantet. Det er let at indstille bålstativet i højden og få det lige i forhold til en ujævn overfade. Husk dog at sørge for dette inden du starter bålet.

Nederst, under bålfadet, sidder et opsamlingskar til asken og det er en af de detaljer, der gør Bålstativ 60 lækker. Designet vidner også om et produkt, der godt selv ved, at det er noget. Samlingen i toppen er, foruden at være flot, også stabil. Stabiliteten på hele stativet er værd at nævne, fordi det gør det sikkert at lave mad over bål. Det er ikke lige pludselig noget der vælter.

Bålstativet ankom heldigvis på en solskinsdag og det røg hurtigt op og vi fik testet Espegard Bålgryde 10 liters (på billedet). Gryden er som sådan standard i emaljeret stål, men formen er genial til gryderetter og minder lidt om jydepotten i bunden. Træknoppen på låget gør, at man kan tage låget af, uden at bruge bålhandsker og dermed hurtigt give retten en snurretur.

Espegard danmark

Man kan let regulere højden på gryden over bålet og dermed skrue op og ned for temperaturen i gryden. Kæden, som gryden hænger i, er let at justere op og ned. Hanken i gryden, gør den også let at fjerne og håndtere. Så kort sagt: Standard gryde, med gode bålfeatures og form.

Med til bålstativet, hører også en grill. Den kan hæves/sænkes i tre niveauer og det fungerer fint. Man skal dog være lidt mere fiks på fingrene med denne. Alt i alt et sæt, som bestemt kan anbefales. Det er selvfølgelig tungere end andre bålstativer, men du får så også kvalitet og et sikkert bålsted.

Espegard Poptop - lav popcorn tilberedt på bål

Popcornnet Bålsnacks - what’s not to like? Bålet hygger alligevel om aftenen og så kan man da ligeså godt smide lidt mere hygge på? Men jeg må indrømme at jeg aldrig havde prøvet at lave popcorn før jeg fk Poptop fra Espegard. Jeg frygtede det bøvlede ved en gryde, der blev forkullet indvendigt og popcorn der ville springe i alle retninger.

Men som billedet til venstre viser, er popcornene lukket helt inde i Poptoppen og dermed er det bare at sætte toppen over bål og vente. Lyden er i sig selv hyggelig, af kornene der popper og som de andre produkter fra Espegard, er denne også lavet funktionelt og simpelt. Poptop popcornnet

Popcorn over bål med Outdoor Cooking

Espegard Vaffeljern

De fleste vaffeljern, holder ikke særligt længe. De ruster eller falder fra hinanden. Det er dog ikke tilfældet med Espegards version, der igen er utrolig lækker. Igen kan indpakningen fremhæves og opbevaringen alene gør, at produktet har meget længere levetid. Det er dog ikke den lette ven. Man skal lige give børnene en hånd, med at holde vaffeljernet (vafler kan dog også nydes uden børns selskab...).

Se mere her og få også en opskrift på lækre vafler over bål her.

På kvalitet og lækkerhed, vinder Espegard klart. Det gør selvfølgelig også priserne højere, men jeg synes sådan set ikke, at priserne er dyre. Se vaffeljern fra Espegard

vaffeljern til bål

Tilmeld dig vores nyhedsbrev