Vafler tilberedt over bål

December 03, 2017 1 min. læsning

Vaffeljern til bål - Vafler over bål

Bålvafler med hjemmelavet syltetøj, frisk luft og gnistrende flammer

af 3. december 2017

Sådan laver du vafler tilberedt over bål.

Forberedelsestid: 5 minutter
Bagetid: 3-4 minutter
Til: 12-14 bålvafler
Espegard vaffeljern

Vafler tilberedt over bålet

Ingredienser:
  • 200 g hvedemel
  • 3 spsk sukker
  • 2½ dl piskefløde
  • 2 dl hvidtøl (eller anden øl)
  • 3 æggeblommer
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk kardemomme
  • 100 g smør + ekstra til bagning
  • 3 æggehvider + 2 spsk sukker

Fremgangsmåde:

Rør hvedemel, sukker, fløde og øl sammen til en tyk, jævn dej. Rør æggeblommerne i sammen med salt og kardemomme. Smelt smørret ved middel varme og rør det i dejen.

Pisk æggehviderne sammen med de 2 spsk sukker i en ren skål til en blank marengs. Vend marengsmassen i dejen. Dejen skal være meget tyk i konsistensen. Lad dejen hvile køligt i 15 minutter inden brug.

Sørg for, at varmen er god, men ikke for stærk: Du skal ikke have vaffeljernet direkte i flammerne, men snarere over gløden. Varm begge sider af vaffeljernet og tilfør lidt ekstra smør i jernet, inden du begynder stegningen. Vaffeljern bør plejes med lidt olie efter brug.


Skriv en kommentar


Findes også i Opskrifter

Andesteg - Mortens aften
Andesteg som i gamle dage

November 10, 2018 2 min. læsning

Læs mere
One pot - Bålmad - Outdoor Cooking
One Pot - bøf stroganoff

November 07, 2018 2 min. læsning

Læs mere
Klatkager - Mad over bål - Outdoor Cooking
Klatkager - Mad over bål

Oktober 31, 2018 1 min. læsning

Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV