Vafler tilberedt over bål

December 03, 2017

Vaffeljern til bål

Bålvafler med hjemmelavet syltetøj, frisk luft og gnistrende flammer

Det er alt hvad vi behøver for at hygge os lidt ekstra. Omkring ilden er der plads til dybe samtaler og gode øjeblikke, vi husker i lang tid. Her får du en dejlig opskrift og gode tips til succesfulde vafler omkring lejrbålet.

Du skal bruge: (til ca. 12-14 stk. vafler)

  • 200 g hvedemel
  • 3 spsk sukker
  • 2½ dl piskefløde
  • 2 dl hvidtøl (eller anden øl)
  • 3 æggeblommer
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk kardemomme
  • 100 g smør + ekstra til bagning
  • 3 æggehvider + 2 spsk sukker
  • Vaffeljern fra Espegard

Vafler på bål

Sådan gør du:

Rør hvedemel, sukker, fløde og øl sammen til en tyk, jævn dej. Rør æggeblommerne i sammen med salt og kardemomme. Smelt smørret ved middel varme og rør det i dejen.

Pisk æggehviderne sammen med de 2 spsk sukker i en ren skål til en blank marengs. Vend marengsmassen i dejen. Dejen skal være meget tyk i konsistensen. Lad dejen hvile køligt i 15 minutter inden brug.

Sørg for, at varmen er god, men ikke for stærk: Du skal ikke have vaffeljernet direkte i flammerne, men snarere over gløden. Varm begge sider af vaffeljernet og tilfør lidt ekstra smør i jernet, inden du begynder stegningen. Vaffeljernet kan plejes med lidt olie efter brug.

Velbekomme fra Outdoor Cooking!


Skriv en kommentar


Findes også i Opskrifter

Perfekt pizzadej til pizzaovn
Hurtig pizzadej på hvedemel

August 04, 2018

Læs mere
Grydebrød - Dutch oven - bålmad
Nemt grydebrød - Et sikkert hit

Juli 07, 2018

Læs mere
Brændenælde pesto
Brændenælde pesto

Juli 03, 2018

Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev