S'mores - Fra Bogen Om Bålmad af Nicolai Tram & Eva H. Tram

Skumfiduser på bål -  S'mores

Ingen bålmadsbog uden s'mores. Man kan vel dårligt kalde det for en ret, alligevel er det en klassiker. Opfundet for næsten hundrede år siden af en håndfuld amerikanske pigespejdere og siden udødeliggjort af enhver med en skumfidus og en pind. Du kan bruge en hvilken som helst båltype eller for den sags skyld en pejs. Indirekte varme er bedst hvis du vil have den helt rigtige karamellisering af skumfiduserne.

Ingen bålmadsbog uden s'mores af
Forberedelsestid: 10 minutter
Tilberedningstid15 minutter
Til: 4 personer
Køb Bogen Om Bålmad her
Udstyr:
En frisk afbarket pind per person og et termometer

Sådan laver S’mores

Ingredienser Skumfiduser:
  • 400 g sukker
  • 2 dl vand
  • 20 blade husblas
  • 200 g flormelis
  • Ingredienser Grahamskiks:
  • 150 g grahamsmel
  • 175 g groft ølandshvedemel
  • ½ tsk. salt 
  • 80 g smør
  • 80 g smør
  • Desuden god mørk chokolade
  • Fremgangsmåde Skumfiduser:
    Hæld sukker og vand i en kasserolle og kog sukkerlagen, indtil den når 118 grader. Brug et termometer. Imens udblødes husblassen i koldt vand. Læg ét blad husblas i ad gangen og kram derefter vandet ud. Tilsæt i den varme sukkerlage. Hæld massen i en røremaskine og pisk ved højeste hastighed i cirka tre til fem minutter. Dæk bunden af en form med flormelis og hæld det piskede skum i formen. Drys skummet med flormelis og lad det køle let. Tag skummet ud af formen og klip skumfiduser i mundrette stykker med en saks. Læg skumfiduserne i en lufttæt beholder og opbevar ved stuetemperatur.
    Fremgangsmåde Grahamskiks:
    Grahamskiks: Bland først de tørre ingredienser sammen og tilsæt herefter smørret, det skal smuldres til det får konsistens som brødkrummer. Saml dejen lidt ad gangen med mælk. Det er ikke sikkert, at du får brug for det hele. Når dejen er samlet, skal den hvile en times tid. Rul den herefter ud på et meldrysset bord og stik dine kiks ud med en udstikker eller et glas. Bag kiksene ved 180 grader i cirka et kvarter og lad dem køle af på en rist. Tilberedning: Sæt en skumfidus på en pind og grill den over bålet, til den er gylden overalt, læg et stykke mørk chokolade på en grahamskiks og læg skumfidusen ovenpå. Læg en kiks ovenpå skumfidusen og træk pinden ud, så du fanger fidusen (som man siger). S'mores
    Nøgleord: 
    S'mores, Bogen Om Bålmad, Bålmad, Opskrifter, Nikolai Tram

    Skriv en kommentar

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev