Stærk chili olie

5 Kommentare

Stærk chili olie

En forfriskende og stærk olie - Perfekt til retter som kebab, falafel eller pasta.

Nem og lækker chili olie af
Forberedelsestid: 10 minutter
Tilberedningstid30 minutter
Til: 4 personer

Nem og spicy hjemmelavet chiliolie med hvidløg, chiliflager og olivenolie

Ingredienser:
  • 4 friske chilier
  • 2 dåser koncentreret tomatpuré ca. 80 g
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk sukker
  • 1½ dl olivenolie
  • 1 fed hvidløg (hakket)
  • 1 tsk. citronsaft herfra
  • 1 tsk. røget paprika
  • Cayenne peper til justering
Det perfekte tilbehør til marinade, salat eller en god pizza.

Fremgangsmåde:
Chilierne deles, hakkes og koges op i lidt vand. Alternativt kan du bage dine chilier, det giver en dejlig og let brændt smag.

Kog det godt igennem under omrøring, til chilierne er møre. 

Når vandet er dampet godt ind, tilsættes tomatpure, hakket hvidløg, røget paprika,  citronsaft, sukker og salt.

Kog op igen, lad chilien køle af og rør halvdelen af olien i. Hæld på glas og hæld resten af olien over.

Herefter kan smagen justeres til med frisk chilli eller cayenne peper.

Spicy chili olie til madlavning
Nøgleord: chili, olie, spicy mad

5 Responses

Camilla
Camilla

januar 20, 2024

Hvad skal de første 2 hvidløg bruges til ?

Onkelhiphop
Onkelhiphop

januar 18, 2022

Super, smager så godt, husk at hvis man laver en liter, er det en god ide at give glasset, en tur med atamon, så kan det holde sig, rigtig længe🤘😎 tak for opskrift

Sørine
Sørine

oktober 03, 2020

Hvis man gerne vil bage chilierne i ovnen, hvor længe skal de så have og ved hvilken temperatur?

Sidsel
Sidsel

maj 14, 2020

Perfekt! Tusind tak for en god opskrift.

Marlene
Marlene

april 08, 2020

Hvor længe kan chiliolien holde sig?

Skriv en kommentar

Tilmeld dig vores nyhedsbrev