Stærk chili olie

Stærk chili olie

En forfriskende og stærk olie - Perfekt til retter som kebab, falafel eller pasta.

Nem og lækker chili olie af
Forberedelsestid: 10 minutter
Tilberedningstid30 minutter
Til: 4 personer

Nem og spicy hjemmelavet chiliolie med hvidløg, chiliflager og olivenolie

Ingredienser:
  • 4 friske chilier
  • 2 dåser koncentreret tomatpuré ca. 80 g
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk sukker
  • 1½ dl olivenolie
  • 1 fed hvidløg (hakket)
  • 1 tsk. citronsaft herfra
  • 1 tsk. røget paprika
  • Cayenne peper til justering
Det perfekte tilbehør til marinade, salat eller en god pizza.

Fremgangsmåde:
Chilierne deles, hakkes og koges op i lidt vand. Alternativt kan du bage dine chilier, det giver en dejlig og let brændt smag.

Kog det godt igennem under omrøring, til chilierne er møre. 

Når vandet er dampet godt ind, tilsættes tomatpure, hakket hvidløg, røget paprika,  citronsaft, sukker og salt.

Kog op igen, lad chilien køle af og rør halvdelen af olien i. Hæld på glas og hæld resten af olien over.

Herefter kan smagen justeres til med frisk chilli eller cayenne peper.

Spicy chili olie til madlavning
Nøgleord: chili, olie, spicy mad

Skriv en kommentar

Tilmeld dig vores nyhedsbrev