Lasagne i Petromax dutch oven – nem og hurtig bålmad af Outdoorcooking.dk - 5. marts 2019 Forberedelsestid: 10 minutter Tilberedningstid: 30 minutter Til: 4 personer Petromax Dutch Oven FT3 Petromax Dutch Oven FT12
Sådan laver du lasagne i din dutch oven - lasagne over bål
Ingredienser:
25 g smør
500 g oksekød
1 hakket zittauerløg
1 tsk groft salt
1 tsk. Tørret eller frisk oregano
1 tsk. Tørret eller frisk timian
1 hakket fed hvidløg
1 dåse koncentreret tomatpuré
1½ dl oksebouillon
1 pakke babyspinat
15 forkogte, tørrede lasagneplader (ca. 250 g)
1 pose revet mozzarella (ca. 175g)
Lasagne på bål er super lækkert og noget som både store og små kan lide. Opskriften er nem og er en af vores bedste hverdagsretter når det handler om opskrifter til mad over bål.
Fremgangsmåde: Brun smørret af i din dutch oven. Brun derefter kød og løg til det får lidt stegeskorpe og smag. Tilsæt krydderier, tomatpuré og bouillon og lad saucen koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min.
Når saucen har stået under låg i små 10 min. hældes saucen efterfølgende over i en skål. Har du mere end en ducth oven kan du med fordel finde den frem nu.
Læg lagvis, i din dutch oven kødsauce, lasagneplader, mozzarella og babyspinat – det øverste lag skal være mozzarella.
Bag lasagnen over gløderne og brug evt. lidt kul eller gløder på låget af din dutch oven. Lad lasagnen hvile tildækket i ca. 10 min før servering.