Lasagne i Petromax dutch oven

One Pot Lasagne - Bålmad - Outdoor Cooking

Klassisk bålmad - Lasagne tilberedt i dutch oven

Lasagne i Petromax dutch oven – nem og hurtig bålmad af
Forberedelsestid: 10 minutter
Tilberedningstid30 minutter
Til: 4 personer
Petromax Dutch Oven FT3
Petromax Dutch Oven FT12

Sådan laver du lasagne i din dutch oven - lasagne over bål

Ingredienser:
  • 25 g smør
  • 500 g oksekød
  • 1 hakket zittauerløg
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk. Tørret eller frisk oregano
  • 1 tsk. Tørret eller frisk timian
  • 1 hakket fed hvidløg
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • 1½ dl oksebouillon
  • 1 pakke babyspinat
  • 15 forkogte, tørrede lasagneplader (ca. 250 g)
  • 1 pose revet mozzarella (ca. 175g)
Lasagne på bål er super lækkert og noget som både store og små kan lide. Opskriften er nem og er en af vores bedste hverdagsretter når det handler om opskrifter til mad over bål.

Fremgangsmåde:
Brun smørret af i din dutch oven. Brun derefter kød og løg til det får lidt stegeskorpe og smag. Tilsæt krydderier, tomatpuré og bouillon og lad saucen koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min.

Når saucen har stået under låg i små 10 min. hældes saucen efterfølgende over i en skål. Har du mere end en ducth oven kan du med fordel finde den frem nu.

Læg lagvis, i din dutch oven kødsauce, lasagneplader, mozzarella og babyspinat – det øverste lag skal være mozzarella.

Bag lasagnen over gløderne og brug evt. lidt kul eller gløder på låget af din dutch oven. Lad lasagnen hvile tildækket i ca. 10 min før servering.


Forslag til tilbehør:

  • Frisk chili
  • Revet parmesan
  • Ristet brød

Køb Petromax dutch oven hos Outdoor Cooking: Se alle vores Petromax produkter

Lasagne i dutch oven
Nøgleord: lasagne, dutch oven, lasagne over bål

Skriv en kommentar

Tilmeld dig vores nyhedsbrev