Bålpladser i Danmark

Bålpladser i Danmark - Outdoor Cooking

Hos Outdoor Cooking går vi op i mad udendørs! Derfor hjælper vi dig indimellem med gode tips og tricks som vi selv har fundet værdifulde. 
udinaturen.dk som er en afdeling under Naturstyrelsen finder du et praktisk interaktivt kort, hvor du kan se bålhytter, bålpladser, drikkevandsposter, naturlegepladser og meget mere rundt om i Danmark.
HUSK:
  • Man må kun lave bål i naturen, hvis man har fået lov af grundens ejer. Til gengæld er der masser af offentlige bålpladser, som man frit kan benytte uden at spørge om lov. Man har pligt til at sørge for, at bålet er under kontrol og helt slukket, inden man forlader det igen.
  • På stranden må man i princippet gerne lave bål, medmindre lokale kommunale regler eller politivedtægter forbyder det. Men vær opmærksom på, at sandet bliver meget varmt i flere dage efter, og man derfor kan være skyld i, at andre brænder fødderne, fordi de ikke kan se, at her har været bål. Sørg derfor for at vende sandet, så det kan afkøle. Og af hensyn til beboere er det ikke tilladt at lave bål inden for 50 m fra beboelsesbygninger.
  • På stranden kan man med fordel tage et bålstativ med. Så skal man bare huske at tage den med sig igen bagefter, også den løse grillrist, som nemt falder af.
  • I det hele taget skal man altid rydde op efter sig, når man har spist i naturen, så andre mennesker, hunde og de vilde dyr ikke skærer sig på glasskår, grillriste fra engangsgrill osv. Og kønt er det jo heller ikke at se på!

 


Skriv en kommentar

Tilmeld dig vores nyhedsbrev