Brændte Mandler En jule klassiker af Outdoorcooking.dk - 21. december 2017 Forberedelsestid: 15 minutter Tilberedningstid: 30 minutter Til: 4 personer Paellapander og gasblus Wokpander og gasblus
Brændte mandler i flere varianter
Klassiske mandler:
200 gram mandler
2 tsk vaniljesukker
4 spsk rørsukker
3 spsk vand
Bailey’s mandler:
200 gram mandler
4 spsk rørsukker
3 spsk Bailey’s
1/2 tsk kanel
Lakrids mandler:
200 gram mandler
2-3 tsk lakridspulver (efter smag)
3 spsk vand
4 spsk rørsukker
Brændte mandler smager af jul. De er utroligt simple at lave, og tager ikke ret lang tid at tilberede. Overrask dine gæster og lad dem nyde duften af karamel og vanilje når de træder ind i dit hjem. Opskriften er perfekt til bål eller grill.
Fremgangsmåde: Ingredienserne røres sammen på en paellapande eller wokpande, der skrues op på fuld blus.
Sukkerlagen koges ind, imens der røres ind i mellem.
På et tidspunkt "smuldrer" sukkerlagen. Nu skal der skrues ned for varmen og mandlerne vendes konstant indtil sukkeret sidder fast på mandlerne, og de er karameliserede blanke.
Tricket er at lade vandet fordampe, så sukkeret begynder at krystallisere omkring mandlerne.
Hvor karamelliseret/brændte, man vil have sine brændte mandler, er en smagssag.
Tag mandlerne af varmen, hæld dem ud på bagepapir og spred dem jævnt ud, så de ikke klistrer sammen.