Brændte Mandler En Jule-klassiker

December 21, 2017 1 min. læsning

Brændte mandler Outdoor Cooking

Brændte mandler

Brændte mandler af 21. december 2017

Brændte Mandler En Jule-klassiker

Forberedelsestid: 5 minutter
Bagetid: 30 minutter
Til: 4 personer
Paellapander og gasblus
Wokpander og gasblus

Brændte mandler smager af jul. De er utroligt simple at lave, og tager ikke ret lang tid at tilberede. Overrask dine gæster og lad dem nyde duften af karamel og vanilje når de træder ind i dit hjem. Opskriften er perfekt til bål eller grill.

Brændte mandler i flere varianter

Klassiske mandler:
  • 200 gram mandler
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 4 spsk rørsukker
  • 3 spsk vand
Bailey’s mandler:
  • 200 gram mandler
  • 4 spsk rørsukker
  • 3 spsk Bailey’s
  • 1/2 tsk kanel
Lakrids mandler:
  • 200 gram mandler
  • 2-3 tsk lakridspulver (efter smag)
  • 3 spsk vand
  • 4 spsk rørsukker

Fremgangsmåde:

Ingredienserne røres sammen på en paellapande eller wokpande, der skrues op på fuld blus.

Sukkerlagen koges ind, imens der røres ind i mellem.

På et tidspunkt "smuldrer" sukkerlagen. Nu skal der skrues ned for varmen og mandlerne vendes konstant indtil sukkeret sidder fast på mandlerne, og de er karameliserede blanke.

Tricket er at lade vandet fordampe, så sukkeret begynder at krystallisere omkring mandlerne.

Hvor karamelliseret/brændte, man vil have sine brændte mandler, er en smagssag. 

Tag mandlerne af varmen, hæld dem ud på bagepapir og spred dem jævnt ud, så de ikke klistrer sammen.


Skriv en kommentar


Findes også i Opskrifter

Gløgg opskrift
Opskrift på Gløgg - En herlig vinter klassiker

December 08, 2018 1 min. læsning

Læs mere
Risengrød opskrift
Risengrød - En juleklassiker

November 29, 2018 1 min. læsning

Læs mere
Andesteg - Mortens aften
Andesteg som i gamle dage

November 10, 2018 2 min. læsning

Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV