Brændte Mandler En Jule-klassiker

December 21, 2017

Brændte mandler Outdoor Cooking

Brændte mandler smager af jul. De er utroligt simple at lave, og det tager ikke ret lang tid. Overrask dine gæster og lad dem nyde duften af karamel og vanilje når de træder ind i dit hjem. Opskriften er glimrende til bål eller grill.
Brændte mandler
Du skal bruge:
Klassiske mandler:
  • 200 gram mandler
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 4 spsk rørsukker
  • 3 spsk vand

Bailey’s mandler:

  • 200 gram mandler
  • 4 spsk rørsukker
  • 3 spsk Bailey’s
  • 1/2 tsk kanel

Lakrids mandler:

  • 200 gram mandler
  • 2-3 tsk lakridspulver (efter smag)
  • 3 spsk vand
  • 4 spsk rørsukker

Sådan gør du:

Ingredienserne røres sammen på en paellapande eller wok, der skrues op på fuld blus. Sukkerlagen koges ind, imens der røres ind i mellem.

På et tidspunkt "smuldrer" sukkerlagen. Nu skal der skrues ned for varmen og mandlerne vendes konstant indtil sukkeret sidder fast på mandlerne, og de er karameliserede blanke.

Tricket er at lade vandet fordampe, så sukkeret begynder at krystallisere omkring mandlerne. 

Hvor karamelliseret/brændte, man vil have sine brændte mandler, er en smagssag. 

Tag mandlerne af varmen, hæld dem ud på bagepapir og spred dem jævnt ud, så de ikke klistrer sammen.


Skriv en kommentar


Findes også i Opskrifter

Perfekt pizzadej til pizzaovn
Hurtig pizzadej på hvedemel

August 04, 2018

Læs mere
Grydebrød - Dutch oven - bålmad
Nemt grydebrød - Et sikkert hit

Juli 07, 2018

Læs mere
Brændenælde pesto
Brændenælde pesto

Juli 03, 2018

Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev