Nem opskrift på Glühwein

December 10, 2017

Opskrift på glühwein

Nem og lækker opskrift på Glühwein

Nem og lækker opskrift på Glühwein af 10. december 2017

Glühwein med appelsiner og nelliker

Forberedelsestid: 15 minutter
Bagetid: 30 minutter
Til: 4 personer
6 liters bålgryde fra Espegard
6 liters emaljeret støbejernsgryde

Glühwein hører sig til tyske julemarkeder og afterski i Østrig. Men det betyder absolut ikke, at den herlige drik ikke kan varme kolde fingre og frosne tæer her i landet. Vi giver dig her to gode bud på den varme drik. Nyd den - gerne over bålet

Den nemme og den avancerede Glühwein

Ingredienser:
  • 1 dl sukker
  • 1/4 l vand
  • 1 hel kanel
  • 2 hele nelliker
  • 2 økologiske appelsiner
  • 1 flaske rødvin
Fremgangsmåde:

Kog en lage af sukker, vand, krydderier, saft af 1/2 -1 appelsin og tynde strimler skal af en halv appelsin. Brug evt. en tepose til krydderierne så slipper du for at si indholdet fra.

Hæld rødvinen i en gryde, si afkoget ned i vinen og varm op, men lad ikke drikken koge.

Vask og tør den anden appelsin, skær den i tynde skiver og læg dem i varme glas eller krus. Hæld vinen i og servér med lidt kandis eller de små træstænger med krystalsukker på.

Den avancerede Glühwein:

*Her undlades sukkerlagen

  • 8 kardemomme bælge
  • 10 nelliker
  • 10 hele allehånde
  • 4 kapsler stjerne anis
  • 1 kanelstang
  • 1 tsk korianderfrø
  • 1 tsk anisfrø
  • 1 liter tør rødvin
  • 1 økologisk appelsin
  • *Sukker efter smag

Begge opskrifter kan justeres med rom, amaretto eller din helt egen favorit fra barskabet.

Fortæl os mere om din favorit i kommentarfeltet nedenfor


Skriv en kommentar


Findes også i Opskrifter

Æbleskiver på bål - Mad over bål
Æbleskiver - Mad over bål

Oktober 18, 2018

Læs mere
Græsk fladbrød - Mad over bål - Outdoor Cooking
Græsk fladbrød - Mad over bål

Oktober 17, 2018

Læs mere
Æbledessert - Bålmad - mad over bål
Varm æblegrød - Mad over bål

Oktober 09, 2018

Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev