Nem opskrift på Glühwein

December 10, 2017

Opskrift på glühwein

Glühwein hører sig til tyske julemarkeder og afterski i Østrig. Men det betyder absolut ikke, at den herlige drik ikke kan varme kolde fingre og frosne tæer her i landet. Vi giver dig her to gode bud på den varme drik. Nyd den - gerne over bålet🔥

Du skal bruge:

Til 4. personer

Glühwein over bål

Sådan gør du:

Kog en lage af sukker, vand, krydderier, saft af 1/2 -1 appelsin og tynde strimler skal af en halv appelsin. Brug evt. en tepose til krydderierne så slipper du for at si indholdet fra. Hæld rødvinen i en gryde, si afkoget ned i vinen og varm op, men lad ikke drikken koge.

Vask og tør den anden appelsin, skær den i tynde skiver og læg dem i varme glas eller krus. Hæld vinen i og servér med lidt kandis eller de små træstænger med krystalsukker på.

Den avancerede:

  • 8 kardemomme bælge
  • 10 nelliker
  • 10 hele allehånde
  • 4 kapsler stjerne anis
  • 1 kanelstang
  • 1 tsk korianderfrø
  • 1 tsk anisfrø
  • 1 liter tør rødvin
  • 1 økologisk appelsin
  • *Sukker efter smag

*Her undlades sukkerlagen

Begge opskrifter kan justeres med rom, amaretto eller din helt egen favorit fra barskabet.

Fortæl os mere om din favorit i kommentarfeltet nedenfor👍


Skriv en kommentar


Findes også i Opskrifter

Perfekt pizzadej til pizzaovn
Hurtig pizzadej på hvedemel

August 04, 2018

Læs mere
Grydebrød - Dutch oven - bålmad
Nemt grydebrød - Et sikkert hit

Juli 07, 2018

Læs mere
Brændenælde pesto
Brændenælde pesto

Juli 03, 2018

Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev