Minestrone suppe tilberedt i bålgryde af Outdoorcooking.dk - 24. februar 2018 Forberedelsestid: 10 minutter Tilberedningstid: 40 minutter Til: 8-10 personer Bålgryder til minestrone suppe over bål
Nem begynder opskrift til dig der gerne vil igang med mad over bål.
Ingredienser:
500 gram bacon
2 løg
2 fed hvidløg
4 gulerødder
1 selleri
5 store kartofler
2 ds flåede eller hakkede tomater
3 bouillonterninger
Vand
300 gram nudler
Timian, basilikum og paprika
En klassisk vintersuppe, der gør det nemt at få tømt ud i grøntsagsskuffen. Suppen er dejlig rustik, og man kan tilføje eller fjerne lige netop de ingredienser og råvarer, som man kan lide eller ikke kan lide. Minestronesuppen er derfor også god til børn i alle aldre, og så kan de små nemt deltage i hele processen.
Selvom at man er udenfor og laver mad på en dejlig primitiv måde, kan man med fordel ordne grøntsager indenfor, hvor der er god adgang til rindende vand.
Fremgangsmåde: Grøntsagerne renses og skæres i ret små tern.
Bacon ristes i bålgryden, grøntsager tilsættes og brunes let. Der tilsættes flåede tomater, bouillonterninger og vand, til det dækker grøntsagerne og ca 5 cm over.
Suppen koges i ca. 40 minutter, og nudlerne tilsættes. Smag til med salt, peber, timian, basilikum og paprika. Suppen er færdig når nudlerne er kogte.
Servér evt. med snobrød eller boller der er lunede i staniolpakker.