Minestrone suppe over bål

Februar 24, 2018

Minestrone suppe over bål

Minestrone suppe over bål. Nem begynder opskrift til dig der gerne vil igang med mad over bål. 

En klassisk vintersuppe, der gør det nemt at få tømt ud i grøntsagsskuffen. 

Suppen er dejlig rustik, og man kan tilføje eller fjerne lige netop de ingredienser og råvarer, som man kan lide eller ikke kan lide. Minestronesuppen er derfor også god til børn i alle aldre, og så kan de små nemt deltage i hele processen. 

Selvom at man er udenfor og laver mad på en dejlig primitiv måde, kan man med fordel ordne grøntsager indenfor, hvor der er god adgang til rindende vand.

Du skal bruge: (ca. 8-10 personer)

  • 500 gram bacon
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 gulerødder
  • 1 selleri
  • 5 store kartofler
  • 2 ds flåede eller hakkede tomater
  • 3 bouillonterninger
  • vand
  • 300 gram nudler
  • Timian, basilikum og paprika

Grøntsagerne renses og skæres i ret små tern.

Bacon ristes i bålgryde, og grøntsager tilsættes og brunes let.
Der tilsættes flåede tomater, bouillonterninger og vand, til det dækker grøntsagerne og ca 5 cm over.

Suppen koges i ca. 40 minutter, og nudlerne tilsættes. Smag til med salt, peber, timian, basilikum og paprika. Suppen er færdig når nudlerne er kogte.

Servér evt. Med snobrød eller boller der er lunede i staniolpakker.


Skriv en kommentar


Findes også i Opskrifter

Perfekt pizzadej til pizzaovn
Hurtig pizzadej på hvedemel

August 04, 2018

Læs mere
Grydebrød - Dutch oven - bålmad
Nemt grydebrød - Et sikkert hit

Juli 07, 2018

Læs mere
Brændenælde pesto
Brændenælde pesto

Juli 03, 2018

Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev