Opskrift på Gløgg - En herlig vinter klassiker

December 08, 2018 1 min. læsning

Gløgg opskrift

Opskrift på Gløgg

Opskrift på Gløgg - En herlig vinter klassiker af 8. december 2018

Julens bedste gløgg opskrift

Forberedelsestid: 60 minutter
Bagetid: 20 minutter
Til: 4 personer
Emaljeret støbejernsgryde 4 liter

Lækker krydret julegløgg lavet helt fra bunden, der kan serveres til julefrokosten, eller imens gæsterne venter på stegen juleaften.

Ingredienser:

  • 1 pilsner
  • 1 flaske god rødvin - særligt druerne Zinfandel, Primitivo Malbec er velegnet.
  • 1 hel usprøjtet appelsin
  • 2 hele kanelstænger
  • 2 stjerneanis
  • ½ tsk hel, sort peber
  • ½ spsk hel allehånde
  • ½ spsk hele nelliker
  • ½ tsk hel kardemomme
  • 1 vaniliestang
  • Honning og rørsukker

Fremgangsmåde:

Gløggekstrakt

-Hæld alle de hele, tørrede krydderier i tepose og slå en knude på posen. Så har du styr på dem og du undgår at si gløggen til sidst. Flæk vaniljestangen på langs, og læg den i tykbundet gryde.

-Hæld derpå en pilsner over krydderierne og varm forsigtigt ekstrakten op.

-Lad ekstrakten simre under låg i 5 minutter, sluk så for varmen, og lad blandingen trække i alt fra 1 time til flere uger. Den kan opbevares i et stort patentglas et køligt, mørkt sted.

-Er tiden knap kan den koges ind på små tyve min.

Gløgg:

Lav gløggen helt færdig ved at tilsætte rødvin, mandelsplitter og rosiner. Varm forsigtigt gløggen op, og smag den til med honning og rørsukker. Servér rygende varm med appelsinskiver og friske hindbær.

Forslag til tilbehør

  • Mandelsplitter
  • Hindbær
  • Snaps
  • Rosiner (evt. romlage)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev i bunden af siden og få flere opskrifter direkte i din indbakke.


Skriv en kommentar


Findes også i Opskrifter

Risengrød opskrift
Risengrød - En juleklassiker

November 29, 2018 1 min. læsning

Læs mere
Andesteg - Mortens aften
Andesteg som i gamle dage

November 10, 2018 2 min. læsning

Læs mere
One pot - Bålmad - Outdoor Cooking
One Pot - bøf stroganoff

November 07, 2018 2 min. læsning

Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV