Risengrød - En juleklassiker

November 29, 2018 1 min. læsning

Risengrød opskrift

Risengrød – Let hverdagsmad over bål

Nem og hurtig hverdagsmad i julemåneden af
Risengrød er en af de helt store juleklassikere, der for mange er indbegrebet af den hyggelige julestemning i december. En lækker og rund risengrød til små nissebørn og deres forældre. Spis den som aftensmad eller dessert i julemåneden (og resten af året).
Forberedelsestid: 5 minutter
Bagetid: 45 minutter
Til: 4 personer
Bålgryder til risengrød og lign.
Grydeske i træ

Klassisk risengrød

Ingredienser:
  • 1 liter sødmælk
  • 1 dl. vand
  • 1 dl. grødris
  • 1/2 tsk. salt

Fremgangsmåde:

-Skyl grødrisene i koldt vand og lad dem koge op i en gryde tilsat 1 dl vand.
-Når vandet er absorberet hældes mælk i, det varmes op til kogepunktet og derefter skrues ned for varmen til svag varme, så det blot simrer lidt. Laves grøden over bål, fjernes gryden en smule fra varmen.
-Lad gryden stå ved svag varme med låg på – og rør ca. hver 10 minut. Kom tilsidst en smule salt i.
-Spises med smørklat, kanelsukker eller kompot.


Forslag til tilbehør

  • Kanelsukker
  • Smør

Har du brug for en solid bålgryde til denne ret? Prøv vores bålgryder til madlavning over bål

Har du en rest af risengrød tilbage, kan du læse vores opskrift på klatkager her.


Skriv en kommentar


Findes også i Opskrifter

Gløgg opskrift
Opskrift på Gløgg - En herlig vinter klassiker

December 08, 2018 1 min. læsning

Læs mere
Andesteg - Mortens aften
Andesteg som i gamle dage

November 10, 2018 2 min. læsning

Læs mere
One pot - Bålmad - Outdoor Cooking
One Pot - bøf stroganoff

November 07, 2018 2 min. læsning

Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV