Pandekager over bål

Juni 11, 2017 1 min. læsning

Pandekager over bål - Outdoor Cooking

Pandekager tilberedt over bål

Pandekager tilberedt over bål af 11. juni 2017

Sådan laver du de bedste pandekager over bål.

Forberedelsestid: 40 minutter
Bagetid: 3-4 minutter
Til: 6 personer
Espegard støbejernspande
18 cm bålpande

Saml familien om en stak lune pandekager, en kop god te og nyd aftenstunden udendørs. Her får du den bedste opskrift, på pandekager over bål. Børnene elsker dem, og de er dejligt nemme at lave. Har man bålpander nok kan alle være med omkring bålet.

Lækre bål pandekager tilberedt over åben ild

Ingredienser:
  • 375 g. hvedemel
  • 0.75 tsk. salt
  • 6 tsk. sukker
  • 4.5 æg
  • 6 dl. sødmælk
  • 4.5 spsk. olie
  • 1.5 dl. øl
  • 2 tsk. kardemomme
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 1 stang vanilje
  • Saft og skal af 1 stk. øko citron

Fremgangsmåde:

Bland alle de tørre ingredienser.

Rør mælken og øllet i lidt ad gangen til det ikke klumper.

Pisk æggene i dejen - og lad dejen hvile i en halv timestid.

Smelt lidt smør på bålpanden.

Hæld et tyndt lag dej på. Bag pandekagerne til de er lysebrune på begge sider.

Forslag til tilbehør

  • Frisk frugt eller bær fra naturen omkring
  • Is
  • Rabarberkompot
  • Sirup


Skriv en kommentar


Findes også i Opskrifter

Andesteg - Mortens aften
Andesteg som i gamle dage

November 10, 2018 2 min. læsning

Læs mere
One pot - Bålmad - Outdoor Cooking
One Pot - bøf stroganoff

November 07, 2018 2 min. læsning

Læs mere
Klatkager - Mad over bål - Outdoor Cooking
Klatkager - Mad over bål

Oktober 31, 2018 1 min. læsning

Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV