Enebærgryde over bål

Juli 21, 2017

Simremad over bål - Outdoor Cooking

Enebærgryde - en ren klassiker, som efterhånden er blevet til en retroret. Sæt gryden over bålet og nyd på samme tid gamle minder og dejlig mad.

Til 6. personer

  • 50 g smør
  • 1 kg mørt svinekød i tynde strimler, fx skinkekød
  • 6 tørrede enebær
  • 1/2 tsk tørret rosmarin
  • 1/4 liter piskefløde
  • 2 dl cremefraiche
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • kulør
  • evt. lys saucejævner

Kartoffelmos

  • 1 kg skrællede kartofler i mindre stykker
  • 1 liter vand
  • 50 g smør
  • 1/2 dl piskefløde
  • 3 æg
  • 75 g hasselnøddekerner
  • 1 1/2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 900 g dampet broccoli

Fremgangsmåde:

Lad smørret blive gyldent i en tykbundet bålgryde eller dutch oven. Del kødet i 2 portioner og brun hver portion for sig. Kom alt kødet tilbage i gryden. Knus enebær og rosmarin –eksempelvis med bagsiden af en økse. Tilsæt krydderierne sammen med piskefløde, cremefraiche, salt og peber. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 1 time. Tilsæt kulør og smag til. Enebærgryden kan evt. jævnes.

Kog kartoflerne i vand i ca. 20 min., til de er godt møre. Hæld vandet fra, damp kartoflerne tørre og mos dem med smør og fløde. Del æggene og pisk æggeblommerne i en ad gangen. Pisk mosen godt igennem. Tilsæt hasselnøddekerner, salt og peber. Smag til. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i kartoffelmosen. Serveres straks.


Skriv en kommentar


Findes også i Opskrifter

Perfekt pizzadej til pizzaovn
Hurtig pizzadej på hvedemel

August 04, 2018

Læs mere
Grydebrød - Dutch oven - bålmad
Nemt grydebrød - Et sikkert hit

Juli 07, 2018

Læs mere
Brændenælde pesto
Brændenælde pesto

Juli 03, 2018

Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev