Enebærgryde over bål med kartoffelmos

Simremad over bål - Outdoor Cooking

Enebærgryde over bål med kartoffelmos

Velsmagende enebærgryde over bål med kartoffelmos af
Forberedelsestid: 45 minutter
Tilberedningstid60 minutter
Til: 4 personer
6 liter emaljeret støbejernsgryde

Sådan laver du velsmagende enebærgryde med kartoffelmos

Ingredienser:
  • 50 g smør
  • 1 kg mørt svinekød i tynde strimler, fx skinkekød
  • 6 tørrede enebær
  • 1/2 tsk tørret rosmarin
  • 1/4 liter piskefløde
  • 2 dl cremefraiche
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • kulør
  • evt. lys saucejævner
Ingredienser (Kartoffelmos):
  • 1 kg skrællede kartofler i mindre stykker
  • 1 liter vand
  • 50 g smør
  • 1/2 dl piskefløde
  • 3 æg
  • 75 g hasselnøddekerner
  • 1 1/2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
Enebærgryde - en ren klassiker, som efterhånden er blevet til en retroret. Sæt gryden over bålet og nyd på samme tid gamle minder og dejlig mad.

Fremgangsmåde:
Lad smørret blive gyldent i en tykbundet bålgryde eller dutch oven.

Del kødet i 2 portioner og brun hver portion for sig. Kom alt kødet tilbage i gryden.

Knus enebær og rosmarin eksempelvis med bagsiden af en økse.

Tilsæt krydderierne sammen med piskefløde, cremefraiche, salt og peber.

Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 1 time. Tilsæt kulør og smag til. Enebærgryden kan evt. jævnes.

Kartoffelmos

Kog kartoflerne i vand i ca. 20 min., til de er godt møre.

Hæld vandet fra, damp kartoflerne tørre og mos dem med smør og fløde.

Del æggene og pisk æggeblommerne i en ad gangen. Pisk mosen godt igennem.

Tilsæt hasselnøddekerner, salt og peber. Smag til.

Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i kartoffelmosen. Serveres straks.


Forslag til tilbehør
  • 900 g dampet broccoli

Køb 6 liter støbejernsgryde fra Espegard

Lasagne i dutch oven
Nøgleord: enebærgryde, kartoffelmos, enebærgryde med kartoffelmos

Skriv en kommentar

Tilmeld dig vores nyhedsbrev