Varm æblegrød - Mad over bål

Oktober 09, 2018 1 min. læsning

Æbledessert - Bålmad - mad over bål

Frisk æbledessert over bål

Frisk æbledessert over bål af 9. oktober 2018

Sådan laver du en lækker alternativ æblegrød over bål.

Forberedelsestid: 20 minutter
Bagetid: 15-20 minutter
Til: 6 personer
Bålgryder til æbledessert og lign.

Om efteråret bugner de danske haver af skønne, dejlige æbler som bare venter på at blive spist. Få den nemme og simple opskrift på en frisk æbledessert lige her.

Varm æblegrød tilberedt over bål

Den første vi snupper, er en klassisk pandekage, som er piftet op med kardemomme og lidt citron. Kan du lide kardemomme, så vil du elske kardemomme pandekagerne!

Ingredienser:
  • 1 kg. æbler
  • 1 dl. vand
  • 1 spsk. citronsaft
  • 100 g. brun farin
  • 150 g. havregryn
  • 120 g. smeltet smør
  • 70-100 g. rosiner
  • Kanelstang

Fremgangsmåde:

Skær æblerne i både eller mundrette firkanter.

Læg herefter æblerne i en bålgryde og tilsæt vandet.

Æblerne dampes under låg indtil de er godt og vel møre. Undervejs tilsættes citronsaften.

Tilsæt brun farin, havregryn, smør, kanelstang og rosiner.

Vend forsigtigt æblerne med de øvrige ingredienser og lad det koge indtil havregrynene er bløde.

Serveres varm. Desserten kan med fordel serveres med flødeskum eller cremefraiche.

Tips: Tilsæt dine egne krydderier og sammensæt din egen spændende smag: ingefær, kardemomme, vanilje eller tranebær.

Forslag til tilbehør

  • Cremefraiche
  • Flødeskum

Har du brug for en perfekt bålgryde til denne ret? Prøv vores bålgryder til madlavning over bål


Skriv en kommentar


Findes også i Opskrifter

Andesteg - Mortens aften
Andesteg som i gamle dage

November 10, 2018 2 min. læsning

Læs mere
One pot - Bålmad - Outdoor Cooking
One Pot - bøf stroganoff

November 07, 2018 2 min. læsning

Læs mere
Klatkager - Mad over bål - Outdoor Cooking
Klatkager - Mad over bål

Oktober 31, 2018 1 min. læsning

Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV