Brændenælde pesto

Brændenælde pesto

Hjemmelavet brændenældepesto

Brændenældepesto af
Forberedelsestid: 5 minutter
Tilberedningstid: 5 minutter
Til: -

Sådan laver du nem og sund brændenældepesto

Ingredienser:
  • ½ fed hvidløg
  • Et par håndfulde brændenælder (brug de friske skud)
  • 1 spsk parmesan-ost (eller som du syntes)
  • Citronsaft efter behag
  • Olivenolie efter behag og ønsket konsistens
  • 3-4 valnødder eller 1 spsk ristede pinjekerner
  • Peber
  • Salt
Brændenælden er nok mest kendt for sine ubehageligheder. Man får små blærer på huden og det klør, svier og brænder. Men brændenælden er rig på vitaminer og så smager den himmelsk. Den bruges som ingrediens i både supper, te og pesto. Brændenælde pesto er ikke kun velegnet i pastaretter, men kan spises direkte på sommergrillens flutes, som tilbehør eller dip. Forårets nye, friske skud er de bedste, men sæsonen kan forlænges ved at holde nældebedet nælderne nede, med saks eller plæneklipper

Fremgangsmåde:
Skyl de friske brændenælder og hæld kogende vand over. Lad det trække i 5 min. Hæld vandet fra og blend brændenælderne med ost, nødder, citronsaft, olie.

Smag til med salt og peber.

Vi brugte en stavblender, men man kan sagtens lave pestoen i en morter.


Brændenældepesto
Nøgleord: brændenældepesto, hjemmelavet, brændenælde

Skriv en kommentar

Tilmeld dig vores nyhedsbrev