Brændenælde pesto

Juli 03, 2018 1 min. læsning

Brændenælde pesto

Brændenældepesto

Brændenældepesto af 3. juli 2018

Sådan laver du nem og sund brændenældepesto.

Forberedelsestid: 5 minutter
Bagetid: 5 minutter
Til: -

Brændenælden er nok mest kendt for sine ubehageligheder. Man får små blærer på huden og det klør, svier og brænder. Men brændenælden er rig på vitaminer og så smager den himmelsk. Den bruges som ingrediens i både supper, te og pesto. Brændenælde pesto er ikke kun velegnet i pastaretter, men kan spises direkte på sommergrillens flutes, som tilbehør eller dip.

Sund brændenældepesto som tilbehør

Forårets nye, friske skud er de bedste, men sæsonen kan forlænges ved at holde nældebedet nælderne nede, med saks eller plæneklipper.

Ingredienser:
  • ½ fed hvidløg
  • Et par håndfulde brændenælder (brug de friske skud)
  • 1 spsk parmesan-ost (eller som du syntes)
  • Citronsaft efter behag
  • Olivenolie efter behag og ønsket konsistens
  • 3-4 valnødder eller 1 spsk ristede pinjekerner
  • Peber
  • Salt

Fremgangsmåde:

Skyl de friske brændenælder og hæld kogende vand over. Lad det trække i 5 min. Hæld vandet fra og blend brændenælderne med ost, nødder, citronsaft, olie.

Smag til med salt og peber.

Vi brugte en stavblender, men man kan sagtens lave pestoen i en morter.


Skriv en kommentar


Findes også i Opskrifter

Gløgg opskrift
Opskrift på Gløgg - En herlig vinter klassiker

December 08, 2018 1 min. læsning

Læs mere
Risengrød opskrift
Risengrød - En juleklassiker

November 29, 2018 1 min. læsning

Læs mere
Andesteg - Mortens aften
Andesteg som i gamle dage

November 10, 2018 2 min. læsning

Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV