Brændenælde pesto

Juli 03, 2018

Brændenælde pesto

Prøv vores opskrift på brændenælde pesto. Det er nemt sundt og ligetil.

Brændenælden er nok mest kendt for sine ubehageligheder. Man får små blærer på huden og det klør, svier og brænder. Men brændenælden er rig på vitaminer og så smager den himmelsk. Den bruges som ingrediens i både supper, te og pesto. Brændenælde pesto er ikke kun velegnet i pastaretter, men kan spises direkte på sommergrillens flutes, som tilhør eller dip.

Brændnælde pesto

Forårets nye, friske skud er de bedste, men sæsonen kan forlænges ved at holde nældebedet nælderne nede, med saks eller plæneklipper.

Du skal bruge: 

  • ½ fed hvidløg
  • Et par håndfulde brændenælder (brug de friske skud)
  • 1 spsk parmesan-ost (eller som du syntes)
  • Citronsaft efter behag
  • Olivenolie efter behag og ønsket konsistens
  • 3-4 valnødder eller 1 spsk ristede pinjekerner
  • Peber
  • Salt
Skyl de friske brændenælder og hæld kogende vand over. Lad det trække i 5 min. Hæld vandet fra og blend brændenælderne med ost, nødder, citronsaft, olie.
Smag til med salt og peber.
Vi brugte en stavblender, men man kan sagtens lave pestoen i en morder.
Husk at vaske og afkoge de glas eller krukke, du skal opbevare pestoen op i.

Velbekomme


Skriv en kommentar

Tilmeld dig vores nyhedsbrev