Nemt grydebrød - Et sikkert hit

1 Kommentar

Grydebrød - Dutch oven - bålmad

Grydebrød bagt i støbejernsgryde

Nemt grydebrød - Et sikkert hit af
Forberedelsestid: 14 timer
Tilberedningstid: 35 minutter
1 grydebrød
Bålgryder og støbejernsgryder fra Outdoorcooking

Verdens nemmeste opskrift på grydebrød bagt i støbejernsgryde

Ingredienser:
  • 600 g hvedemel
  • 2 tsk salt
  • 1/2 l vand
  • 5 g gær
  • Evt. flagesalt, rosmarin eller andet krydderi
Verdens nemmeste opskrift på grydebrød bagt i støbejernsgryde/dutch oven. Grydebrødet er nemt og kræver kun lidt forarbejdning, hvilket er en stor fordel når du er på tur. Og så bliver det lige så flot, som dem du køber hos Lagkagehuset. Spis dit lune grydebrød med smør eller som tilbehør til gryderetten, sommersalaten eller bøffen.

Fremgangsmåde:
Hæld en 1/2 l koldt vand i en skål og rør gæren forsigtigt ud, indtil gæret er opløst. Rør salt i og tilsæt melet. Rør rundt indtil det hele har samlet sig til en ensartet masse, og lad dejen stå og hvile i 12 timer.

Dejen skummer let op og ser blød ud, når den har stået natten over. Hæld dejen ud på en flade dækket med mel. Fold forsigtigt dejen over sig selv, så du ikke ødelægger for mange af luftboblerne i dejen. Hæld lidt mel i bunden af en skål, og lad dejen hvile heri i 2 timer med et viskestykke over.

Varm en støbejernsgryde i ovnen ved 250 grader eller stil din dutch i bålet. Mens gryden er så varm, som muligt, hældes dejen i.

Ønsker du et let krydret grydebrød kan salt og krydderier drysses hen over dejen.

Sæt låget på og sæt gryden i ovnen i 35 minutter ved 250 grader. Bruger du en dutch oven fordeles gløder eller trækul ovenpå låget.

Efter de 35 minutter fjernes låget og brødet bages videre i yderligere 15 minutter. Dette punkt udelades såfremt dit grydebrød laves i dutch oven.

Når brødet har bagt færdigt, vendes det ud af gryden og afkøles.


Har du brug for en perfekt bålgryde til denne ret? Prøv vores Espegard 6 liter støbejernsgryde eller den større 24 liter bålgryde

Lasagne i dutch oven
Nøgleord: grydebrød, langtidsbagt grydebrød, grydebrød bagt i bålgryde


1 Response

Kirstine
Kirstine

marts 06, 2021

Jeg tror der må være en fejl i opskriften. Det var totalt flydende (som en tynd pandekagedej) om aftenen. Det skummede egentligt fint om næste morgen, men den skvulpede stadig i skålen og da jeg hældte den ud på bordet kunne jeg hælde mega meget vand fra (flere deciliter) inden jeg fik noget det var til at arbejde med.

Skriv en kommentar

Tilmeld dig vores nyhedsbrev