Nemt grydebrød - Et sikkert hit

Juli 07, 2018

Grydebrød - Dutch oven - bålmad

Verdens nemmeste opskrift på grydebrød bagt i støbejernsgryde/dutch oven. Grydebrødet er nemt og kræver kun lidt forarbejdning, hvilket er en stor fordel når du er på tur. Og så bliver det lige så flot, som dem du køber hos Lagkagehuset. Spis dit lune grydebrød med smør eller som tilbehør til gryderetten, sommersalaten eller bøffen. 

Du skal bruge: 

 • 600 g hvedemel
 • 2 tsk salt
 • 1/2 l vand
 • 5 g gær
 • Evt. flagesalt, rosmarin eller andet krydderi
 1. Hæld en 1/2 l koldt vand i en skål og rør gæren forsigtigt ud, indtil gæret er opløst. Rør salt i og tilsæt melet. Rør rundt indtil det hele har samlet sig til en ensartet masse, og lad dejen stå og hvile i 12 timer.
 2. Dejen skummer let op og ser blød ud, når den har stået natten over. Hæld dejen ud på en flade dækket med mel. Fold forsigtigt dejen over sig selv, så du ikke ødelægger for mange af luftboblerne i dejen. Hæld lidt mel i bunden af en skål, og lad dejen hvile heri i 2 timer med et viskestykke over.
 3. Varm en støbejernsgryde i ovnen ved 250 grader eller stil din dutch i bålet. Mens gryden er så varm, som muligt, hældes dejen i.
 4. Ønsker du et let krydret grydebrød kan salt og krydderier drysses hen over dejen.
 5. Sæt låget på og sæt gryden i ovnen i 35 minutter ved 250 grader. Bruger du en dutch oven fordeles gløder eller trækul ovenpå låget.
 6. Efter de 35 minutter fjernes låget og brødet bages videre i yderligere 15 minutter. Dette punkt udelades såfremt dit grydebrød laves i dutch oven. 
 7. Når brødet har bagt færdigt, vendes det ud af gryden og afkøles. 

Skriv en kommentar

Tilmeld dig vores nyhedsbrev