Efteråret er svampetid

September 19, 2017

Lækre opskrifter fra Outdoor Cooking

Efteråret er svampetid, og lige nu er skovene fulde af spiselige svampe. Og de er særligt velsmagende når de er tilberedt over bål.

Hos Outdoor Cooking holder vi meget af svampedelikatesser. Vi har været en tur i Tisvilde Hegn og vi giver dig her to bud på, hvad du kan bruge kantarelhøsten til.

Kantareller er en dejlig spise og vel nok det største sankeobjekt inden for

svampe i Danmark. De findes i det meste af landet, men trives især i fattig jord.

Det er almindeligt kendt at Nord - og Nordvestsjælland, Bornholm, Nord - og Vestjylland har gode vækstbetingelser for svampen, men disse er af selvsamme grund tit overrendt. Kantarellen vokser talrigt frem efter regnvejr og det er det absolut bedste tidspunkt, at gå på svampejagt.

Populariteten skyldes måske den flotte farve, den gode smag og den lette genkendelighed. Det er dog vigtig at understrege vigtigheden af sidstnævnte. Almindelig netbladhat, Paxillus involutus, er giftige og den mest almindelige forvekslingsmulighed med kantareller. Vi har plukket almindelige kantareller som med fordel kan tørres eller fryses, og derved forlænge holdbarheden.

 Smørstegte kantareller på ristet brød


DET SKAL DU BRUGE:

4pers.

  • Smør
  • 4 skiver daggammelt eller frisk brød
  • Saften af 1 citron
  • 2 dl piskefløde 38 %
  • 2 håndfulde svampe (renset og skyllet)
  • Salt og peber
  • 2 spsk. hakket persille
  • 1 skalotteløg

 

SÅDAN GØR DU:

Brødet steges gyldent og sprødt i lidt smør på en varm bålpande. Rist efterfølgende svampene på bålpande eller wok med smør i ca. 3 minutter eller til vandet fra svampene er væk.

Tilsæt løg og fløde. Kog det ind, og tilsæt til sidst citronskal, persille og salt og peber. 
Anret en stor skefuld svampesauté på et stykke ristet brød, og nyd det straks.

 Kantarelsmør

Lækker kantarelsmør

DET SKAL DU BRUGE:

  • 1 pk. Smør
  • 1 håndfulde finthakket svampe (renset og skyllet)
  • 1 spsk. finthakket persille
  • ½ tsk. finthakket hvidløg
  • 1 tsk. finthakket skalotteløg
  • Lidt salt og peber

SÅDAN GØR DU:

Rist svampene i lidt smør på din bålpande. Når de er lige ved at være færdige tilsættes persille, hvidløg og skalotteløg. Vend det hele godt sammen og smag til med salt og peber. Lad svampene afkøle inden de vendes i smørret. Prøv den til f. eks. fisk, stegt kød, fjerkræ eller på et stykke ristet brød.

 


Skriv en kommentar


Findes også i Opskrifter

Perfekt pizzadej til pizzaovn
Hurtig pizzadej på hvedemel

August 04, 2018

Læs mere
Grydebrød - Dutch oven - bålmad
Nemt grydebrød - Et sikkert hit

Juli 07, 2018

Læs mere
Brændenælde pesto
Brændenælde pesto

Juli 03, 2018

Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev