Efteråret er svampetid

Lækre opskrifter fra Outdoor Cooking

Efteråret er svampetid

Spiselige svampe – nem og hurtig bålmad af
Forberedelsestid:15 minutter
Bagetid:15 minutter
Til: 4 personer
Espegard støbejernspande
18 cm bålpande
Bålstativ med 60 cm bålfad

Hos Outdoor Cooking holder vi meget af svampedelikatesser. Vi har været en tur i Tisvilde Hegn og vi giver dig her to bud på, hvad du kan bruge kantarelhøsten til

Smørstegte kantareller på ristet brød

Ingredienser:
  • Smør
  • 4 skiver daggammelt eller frisk brød
  • Saften af 1 citron
  • 2 dl piskefløde 38 %
  • 2 håndfulde svampe (renset og skyllet)
  • Salt og peber
  • 2 spsk. hakket persille
  • 1 skalotteløg
Brødet steges gyldent og sprødt i lidt smør på en varm bålpande. Rist efterfølgende svampene på en bålpande eller wokpande med smør i ca. 3 minutter eller til vandet fra svampene er væk.

Tilsæt løg og fløde. Kog det ind, og tilsæt til sidst citronskal, persille og salt og peber.

Anret en stor skefuld svampesauté på et stykke ristet brød, og nyd det straks.

Lækker kantarelsmør

Ingredienser:
  • 1 pk. Smør
  • 1 håndfulde finthakket svampe (renset og skyllet)
  • 1 spsk. finthakket persille
  • ½ tsk. finthakket hvidløg
  • 1 tsk. finthakket skalotteløg
  • Lidt salt og peber

Fremgangsmåde:

Rist svampene i lidt smør på din bålpande. Når de er lige ved at være færdige tilsættes persille, hvidløg og skalotteløg.

Vend det hele godt sammen og smag til med salt og peber. Lad svampene afkøle inden de vendes i smørret. Prøv den til f. eks. fisk, stegt kød, fjerkræ eller på et stykke ristet brød.
Kantareller er en dejlig spise og vel nok det største sankeobjekt inden for svampe i Danmark. De findes i det meste af landet, men trives især i fattig jord.

Det er almindeligt kendt at Nord - og Nordvestsjælland, Bornholm, Nord - og Vestjylland har gode vækstbetingelser for svampen, men disse er af selvsamme grund tit overrendt. Kantarellen vokser talrigt frem efter regnvejr og det er det absolut bedste tidspunkt, at gå på svampejagt.

Populariteten skyldes måske den flotte farve, den gode smag og den lette genkendelighed. Det er dog vigtig at understrege vigtigheden af sidstnævnte.

Almindelig netbladhat, Paxillus involutus, er giftige og den mest almindelige forvekslingsmulighed med kantareller. Vi har plukket almindelige kantareller som med fordel kan tørres eller fryses, og derved forlænge holdbarheden.


Køb emaljeret støbejernspande
Køb 18 cm bålpande
Køb bålstativ med 60 cm bålfad

Kantareller
Nøgleord: kantareller, smørstegte katareller, efteråret er svampetid

Skriv en kommentar

Tilmeld dig vores nyhedsbrev