Lækre Bålbagte Æbler

Bålbagte æbler Outdoor Cooking

Bålbagte æbler

Æbler tilberedt over bål – nem og hurtig bålmad af
Forberedelsestid: 15 minutter
Tilberedningstid10 minutter
Til: 4 personer
Bålstativ med bålfad og grillrist

Sådan laver du de lækreste bålbagte æbler

Ingredienser:
  • 4 mellemstore æbler
  • Ca. 2 spsk. sukker
  • Ca. 2 spsk. stødt kanel
  • Evt. 25 g hele mandler
  • Evt. 1 tsk brun farin
  • 50 g smør
  • Korn af en 1/2 vaniljestang
  • 2 dl. piskefløde
  • 2 spsk. flormelis
Udnyt sensommerens frugter. Tænd et bål i haven og inviter venner og familie til bagte æbler over bål – de smager af udeliv og livsglæde, og bålhygge er en rigtig god måde at være sammen på.

Fremgangsmåde:
Skræl æblerne, halver dem og skær kernehuset ud. Læg 4 stykker alufolie klar på hver ca. 10 x 10 cm.

Bland sukker og kanel og hak evt. mandlerne groft. Smelt smørret. Pensl æblerne med smør og tril dem straks i kanel-sukkerblandingen.

Læg 2 halve eller 1 helt æble på hvert stykke folie og drys evt. med grofthakkede mandler. Pak æblet ind i folien, så lukningen er øverst.

Bag æblerne i gløderne fra bålet eller bålfadet, til de er møre, ca. 8-10 minutter. Nyd de bagte æbler lune med vanillecreme.

Fremgangsmåde vanillecreme:

Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud.

Pisk flormelis og vaniljekorn med fløden til let skum


Køb 60 cm bålstativ med bålfad og grillrist

Lasagne i dutch oven
Nøgleord: bålbagte æbler, æbler tilberedt over bål, æbledessert

Skriv en kommentar

Tilmeld dig vores nyhedsbrev