Bålbagte æbler Outdoor Cooking

Lækre Bålbagte Æbler

August 24, 2017

Bålbagte æbler

Udnyt sensommerens frugter. Tænd et bål i haven og inviter venner og familie til bagte æbler over bål – de smager af udeliv og livsglæde, og bålhygge er en rigtig god måde at være sammen på.

Du skal bruge:

Til 4 personer

Bagte æbler

4 mellemstore æbler

Ca. 2 spsk. sukker

Ca. 2 spsk. stødt kanel

Evt. 25 g hele mandler

Evt. 1 tsk brun farin

50 g smør

Vaniljecreme

Korn af en 1/2 vaniljestang

2 dl. piskefløde

2 spsk. flormelis

Sådan gør du:

Bagte æbler: Skræl æblerne, halver dem og skær kernehuset ud. Læg 4 stykker alufolie klar på hver ca. 10 x 10 cm. Bland sukker og kanel og hak evt. mandlerne groft. Smelt smørret. Pensl æblerne med smør og tril dem straks i kanel-sukkerblandingen.

Læg 2 halve eller 1 helt æble på hvert stykke folie og drys evt. med grofthakkede mandler. Pak æblet ind i folien, så lukningen er øverst.

Bag æblerne i gløderne fra bålet, til de er møre, ca. 8-10 minutter. Nyd de bagte æbler lune med

Vaniljecreme: Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud. Pisk flormelis og vaniljekorn med fløden til let skum.

 

Velbekomme.



Skriv en kommentar