Lækre Bålbagte Æbler

August 24, 2017 1 min. læsning

Bålbagte æbler Outdoor Cooking

Bålbagte æbler

Bålbagte æbler af 24. august 2017

Sådan laver du de lækreste bålbagte æbler.

Forberedelsestid: 15 minutter
Bagetid: 10 minutter
Til: 4 personer
Bålstativ med bålfad og grillrist

Udnyt sensommerens frugter. Tænd et bål i haven og inviter venner og familie til bagte æbler over bål – de smager af udeliv og livsglæde, og bålhygge er en rigtig god måde at være sammen på.

Lækre bålbagte æbler med vanillecreme

Ingredienser til bålbagte æbler:
  • 4 mellemstore æbler
  • Ca. 2 spsk. sukker
  • Ca. 2 spsk. stødt kanel
  • Evt. 25 g hele mandler
  • Evt. 1 tsk brun farin
  • 50 g smør
Fremgangsmåde bålbagte æbler:

Skræl æblerne, halver dem og skær kernehuset ud. Læg 4 stykker alufolie klar på hver ca. 10 x 10 cm.

Bland sukker og kanel og hak evt. mandlerne groft. Smelt smørret. Pensl æblerne med smør og tril dem straks i kanel-sukkerblandingen.

Læg 2 halve eller 1 helt æble på hvert stykke folie og drys evt. med grofthakkede mandler. Pak æblet ind i folien, så lukningen er øverst.

Bag æblerne i gløderne fra bålet eller bålfadet, til de er møre, ca. 8-10 minutter. Nyd de bagte æbler lune med vanillecreme.

Ingredienser til vanillecreme:
  • Korn af en 1/2 vaniljestang
  • 2 dl. piskefløde
  • 2 spsk. flormelis
Fremgangsmåde vanillecreme:

Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud.

Pisk flormelis og vaniljekorn med fløden til let skum


Skriv en kommentar


Findes også i Opskrifter

Andesteg - Mortens aften
Andesteg som i gamle dage

November 10, 2018 2 min. læsning

Læs mere
One pot - Bålmad - Outdoor Cooking
One Pot - bøf stroganoff

November 07, 2018 2 min. læsning

Læs mere
Klatkager - Mad over bål - Outdoor Cooking
Klatkager - Mad over bål

Oktober 31, 2018 1 min. læsning

Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV