Hurtig pizzadej på hvedemel

August 04, 2018

Pizzadej - Outdoor Cooking

Nem pizzadej til lækker pizza af , 4. august 2018

God og nem pizzadej til alle pizzaovne fra Outdoorcooking. Den hurtige vej til en tynd og sprød pizzabund.

Forberedelsestid: 15 minutter
Bagetid: 3-4 minutter
Til: 1 pizza
Træfyrede pizzaovne
Pillefyrede pizzaovne

Ingredienser:
  • 500 g hvedemel
  • 220 ml vand
  • 100 ml kogende vand
  • 10 g salt
  • 6 g tørgær
  • 2 spsk. olivenolie
Fremgangsmåde:

Start med at blande vand, gær og olie. Mål 220 ml koldt vand1 pizza fra vandhanen og derefter 100 ml kogt vand, for at få den rette temperatur på vandet svarende til ca. 36 ° C. Vær forsigtig med, at vandet ikke er for varmt, når du blander det med gær, da det ellers vil ødelægge gæreffekten. Bland mel og salt i en separat skål. Ælt dejen ved gradvist at tilsætte vand/gær/olie i melblandingen.

Har du en røremaskine, sætter du den på laveste niveau. Når det er blandet, lader du røremaskinen fortsætte i yderligere 4 minutter på samme niveau. Ælter du i hånden, sætter du ca. 10 minutter af, indtil dejen er elastisk og fløjlsagtig. Lad dejen hæve tildækket i 20 minutter. Herefter ælter du endnu en gang i omkring et minut.

Skær dejen i 165g boller til den perfekte traditionelle napolitanske pizzabund. Det er en god ide at flade bollerne en smule for at gøre det lettere at flade dem ud med håndkraft senere. Dæk dem med plastfolie og et viskestykke og lad dem hvile i 2 timer. Hvis du ønsker at lade dem koldhæve (kan stærkt anbefales), bruger du lidt mindre gær og lader dejen koldhæve i køleskab i 24-48 timer. Koldhævning udvikler en dyb smag i dejen, da det giver gæren mulighed for at arbejde med sukker arterne i melet i længere tid.

Tips til at flade bollerne ud: Start altid med en perfekt afrundet dej-bold, da dette hjælper til at holde pizza formen, når du flader bollen ud. Tryk ned med mel på fingerspidserne på en let melet overflade og form dejen til en lille, flad skive. Arbejd fra midten ved at skubbe dejen udad med spredte fingre, hvilket gør skiven større. Saml dejen. Flyt hænderne langs kanterne, så tyngdekraften trækker dejen til en 14-tommer cirkel.

Se vores store udvalg af træfyrede pizzaovne og pillefyrede pizzaovne


Skriv en kommentar


Findes også i Opskrifter

Æbleskiver på bål - Mad over bål
Æbleskiver - Mad over bål

Oktober 18, 2018

Læs mere
Græsk fladbrød - Mad over bål - Outdoor Cooking
Græsk fladbrød - Mad over bål

Oktober 17, 2018

Læs mere
Æbledessert - Bålmad - mad over bål
Varm æblegrød - Mad over bål

Oktober 09, 2018

Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev