Vegansk Bolognese (svampe ragú)

September 10, 2018

Svampe Ragú Outdoor Cooking

Vegansk Bolognese til hele familien

Når hele familien er samlet, kommer et udekøkken særligt til sin ret. Paellapanden er her en ideel og transportabel løsning, når man er på familieweekend, afsted med vennerne, eller på lignende tur. Outdoorcooking anbefaler vores paellapander af høj kvalitet. Lav for eksempel en dyb og varm bolognese fyldt med svampe og sensommerens grøntsager.

På billedet er der lavet dobbeltportion, der svarer perfekt til 8 voksne.

Du skal bruge (4. personer: 

  • 500 g svampe

  • 1 løg

  • 3 fed hvidløg

  • 2 store gulerødder

  • 2 stilke bladselleri

  • 50 g valnødder (mandler eller hasselnødder kan også bruges)

  • 2 dåser flåede eller hakkede tomater

  • 1 dåse (140 g) tomatpure

  • 2 spsk. sukker

  • 3 spsk. soyasauce

  • 3-4 laurbærblade

Andre efterårsgrøntsager kan også bruges. 

Vegansk Bolognese

Krydderier:

  • 1 tsk. rosmarin
  • 1 tsk. oregano
  • 1/2 tsk. timian
  • 1/2 tsk. spidskommen (stødt)
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1/2 tsk. alm. paprika
  • 1/3 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. sort peber

 Bolognese til hele familien - svampe ragú

Smag til med salt til sidst (husk at soyasaucen er salt).

Fremgangsmåde:

Retten kan nemt forberedes i god tid, så der er tid til hygge omkring madlavningen udenfor - ved bålet eller paellapande med gasblus.

Hak svampene, de andre grøntsager og valnødderne i små tern.

Bland krydderierne sammen.

  1. Steg svampene ved høj varme til svampene ikke længere afgiver væske. Det tager ca. et kvarter. Brug en paellapande eller en anden stor gryde.
  2. Husk at røre jævnligt i retten, så den ikke brænder på.
  3. Når væsken fra svampene er fordampet, tilsættes krydderierne samt 2 spsk. soyasauce. Steg ved høj varme i et par minutter.
  4. Tilsæt valnødder og grøntsagerne. Steg ved middel varme i et par minutter.
  5. Der kan bruges lidt madlavningsolie, hvis grøntsagerne sætter sig fast på bunden af panden eller gryden.
  6. Tilsæt de flåede eller hakkede tomater sammen med tomatpure, sukker, laurbærblade og den sidste spsk. soyasauce. Lad retten simre i en halv time ved lav varme.
  7. Smag til med salt. 
  8. Retten kan serveres med både pasta, kartofler, og ris.
  9. Top evt. med friske chilier eller krydderurter.

Bolognese til hele familien (svampe ragú)


Skriv en kommentar


Findes også i Opskrifter

Pandekager på grill
Pandekager på grill

September 13, 2018

Læs mere
Pizzadej - Outdoor Cooking
Hurtig pizzadej på hvedemel

August 04, 2018

Læs mere
Grydebrød - Dutch oven - bålmad
Nemt grydebrød - Et sikkert hit

Juli 07, 2018

Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev