Vegansk Bolognese (svampe ragú)

September 10, 2018 2 min. læsning

Svampe Ragú Outdoor Cooking

Vegansk Bolognese til hele familien

Vegansk Bolognese til hele familien af 10. september 2018

Sådan laver du vegansk bolognese.

Forberedelsestid: 30 minutter
Bagetid: 30 minutter 
Til: 4 personer
Paellapander fra Outdoorcooking

Når hele familien er samlet, kommer et udekøkken særligt til sin ret. Paellapanden er her en ideel og transportabel løsning, når man er på familieweekend, afsted med vennerne, eller på lignende tur. Outdoorcooking anbefaler vores paellapander af høj kvalitet. Lav for eksempel en dyb og varm bolognese fyldt med svampe og sensommerens grøntsager.

Vegansk bolognese (svampe ragú)

Ingredienser:
  • 500 g svampe
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 store gulerødder
  • 2 stilke bladselleri
  • 50 g valnødder (mandler eller hasselnødder kan også bruges)
  • 2 dåser flåede eller hakkede tomater
  • 1 dåse (140 g) tomatpure
  • 2 spsk. sukker
  • 3 spsk. soyasauce
  • 3-4 laurbærblade
Krydderier:
  • 1 tsk. rosmarin
  • 1 tsk. oregano
  • 1/2 tsk. timian
  • 1/2 tsk. spidskommen (stødt)
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1/2 tsk. alm. paprika
  • 1/3 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. sort peber

Fremgangsmåde:

Retten kan nemt forberedes i god tid, så der er tid til hygge omkring madlavningen udenfor - ved bålet eller paellapande med gasblus.

Hak svampene, de andre grøntsager og valnødderne i små tern.

Bland krydderierne sammen.

  1. Steg svampene ved høj varme til svampene ikke længere afgiver væske. Det tager ca. et kvarter. Brug en paellapande eller en anden stor gryde.
  2. Husk at røre jævnligt i retten, så den ikke brænder på.
  3. Når væsken fra svampene er fordampet, tilsættes krydderierne samt 2 spsk. soyasauce. Steg ved høj varme i et par minutter.
  4. Tilsæt valnødder og grøntsagerne. Steg ved middel varme i et par minutter.
  5. Der kan bruges lidt madlavningsolie, hvis grøntsagerne sætter sig fast på bunden af panden eller gryden.
  6. Tilsæt de flåede eller hakkede tomater sammen med tomatpure, sukker, laurbærblade og den sidste spsk. soyasauce. Lad retten simre i en halv time ved lav varme.
  7. Smag til med salt. 
  8. Retten kan serveres med både pasta, kartofler, og ris.
  9. Top evt. med friske chilier eller krydderurter.

Har du brug for en perfekt paellapande til denne ret? Prøv vores Paellapander i høj kvalitet


Skriv en kommentar


Findes også i Opskrifter

Gløgg opskrift
Opskrift på Gløgg - En herlig vinter klassiker

December 08, 2018 1 min. læsning

Læs mere
Risengrød opskrift
Risengrød - En juleklassiker

November 29, 2018 1 min. læsning

Læs mere
Andesteg - Mortens aften
Andesteg som i gamle dage

November 10, 2018 2 min. læsning

Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV