Vegansk Bolognese (svampe ragú) af Outdoorcooking.dk - 10. september 2018 Forberedelsestid: 30 minutter Tilberedningstid: 30 minutter Til: 4 personer Paellapander fra Outdoorcooking
Sådan laver du vegansk bolognese.
Ingredienser:
500 g svampe
1 løg
3 fed hvidløg
2 store gulerødder
2 stilke bladselleri
50 g valnødder (mandler eller hasselnødder kan også bruges)
2 dåser flåede eller hakkede tomater
1 dåse (140 g) tomatpure
2 spsk. sukker
3 spsk. soyasauce
3-4 laurbærblade
Krydderier:
1 tsk. rosmarin
1 tsk. oregano
1/2 tsk. timian
1/2 tsk. spidskommen (stødt)
1 tsk. røget paprika
1/2 tsk. alm. paprika
1/3 tsk. kanel
1/2 tsk. sort peber
Når hele familien er samlet, kommer et udekøkken særligt til sin ret. Paellapanden er her en ideel og transportabel løsning, når man er på familieweekend, afsted med vennerne, eller på lignende tur. Outdoorcooking anbefaler vores paellapander af høj kvalitet. Lav for eksempel en dyb og varm bolognese fyldt med svampe og sensommerens grøntsager.
Fremgangsmåde: Retten kan nemt forberedes i god tid, så der er tid til hygge omkring madlavningen udenfor - ved bålet eller paellapande med gasblus.
Hak svampene, de andre grøntsager og valnødderne i små tern.
Bland krydderierne sammen.
Steg svampene ved høj varme til svampene ikke længere afgiver væske. Det tager ca. et kvarter. Brug en paellapande eller en anden stor gryde.
Husk at røre jævnligt i retten, så den ikke brænder på.
Når væsken fra svampene er fordampet, tilsættes krydderierne samt 2 spsk. soyasauce. Steg ved høj varme i et par minutter.
Tilsæt valnødder og grøntsagerne. Steg ved middel varme i et par minutter.
Der kan bruges lidt madlavningsolie, hvis grøntsagerne sætter sig fast på bunden af panden eller gryden.
Tilsæt de flåede eller hakkede tomater sammen med tomatpure, sukker, laurbærblade og den sidste spsk. soyasauce. Lad retten simre i en halv time ved lav varme.
Smag til med salt.
Retten kan serveres med både pasta, kartofler, og ris.