Klatkager - Mad over bål

Oktober 31, 2018 1 min. læsning

Klatkager - Mad over bål - Outdoor Cooking

Klatkager - en lækker klassiker på bål

Klatkager - en lækker klassiker på bål af 31. oktober 2018

Sådan laver du lækre klatkager på bål.

Forberedelsestid: 15 minutter
Bagetid: Ca. 5 min.
Til: 4. personer.
Stegeplade til bål

Klatkager er noget af det nemmeste at lave, når man har rester af risengrøden fra dagen før. Klatkagerne er rigtig lækre og de kan bruge som en skøn eftermiddagssnack eller som en skøn dessert foran bålet.

Ingredienser:
  • Ca. 450 g. kold risengrød
  • 2 æg
  • 50 g. hvedemel
  • 2 tsk. vanillesukker
  • 2 spsk. sukker
  • Evt.1 spsk. citronsaft
  • Smør eller kokosolie til stegning

Fremgangsmåde:

Rør risengrøden blød med æggene og tilsæt mel, sukker og vanillesukker.

Er grøden er meget hård eller sej at arbejde med, kan man evt. starte med at blødgøre den med et par skefulde sødmælk, før du tilsætter æg og de øvrige ingredienser.

Smelt en god klat smør eller kokosolie på stegepladen over bålet, sæt dejen i klatter og steg dem ligesom man steger pandekager. Server risengrødsklatterne varme eller lune med dit yndlingstilbehør.

Forslag til tilbehør:

  • Strøsukker
  • Syltetøj
  • Friske bær
  • Kanelsukker

Har du brug for en perfekt stegeplade til bålet? Prøv vores stegeplade til bålet


Skriv en kommentar


Findes også i Opskrifter

Andesteg - Mortens aften
Andesteg som i gamle dage

November 10, 2018 2 min. læsning

Læs mere
One pot - Bålmad - Outdoor Cooking
One Pot - bøf stroganoff

November 07, 2018 2 min. læsning

Læs mere
Æbleskiver på bål - Mad over bål
Æbleskiver - Mad over bål

Oktober 18, 2018 2 min. læsning

Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV