Spicy halloween-suppe over bål med græskar, chili & ingefær

November 02, 2017

Spicy halloween-suppe over bål med græskar, chili & ingefær

 

Det vrimler med græskar og blodige zombier i efteråret. Den moderne tradition for uhygge, udhulede græskar og skræmmende udklædning går langt tilbage men græskar kan bruges til andet end uhyggelige græskarhoveder foran indgangen. 

Græskarsuppe er fyldt med gode råvarer og vitaminer, man kan varme sig på til vinter. Og vi giver her et bud på hvordan suppen laves over bål.

Start med at lave et godt bål. Et godt bål kræver gode optændingspinde. Har du en økse ved hånden kløves fine små optændingspinde. Alternativt laves pindene på en Kindling Cracker.

Det skal du bruge:

2 pers.

  • 1 almindeligt størrelse hokkaidogræskar
  • 2 store kartofler
  • 1 finthakket løg
  • 1 stærk chili
  • 1/2 tsk revet ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk karry
  • 1 tsk koriander
  • 14 dl kyllinge-bouillon
  • Oliven olie
  • 1 dl piskefløde
  • Salt og peber

Topping efter eget valg: bacon, black-beans, creme fraiche eller ristede nødder.

SÅDAN GØR DU:

Hak løg, hvidløg og chili fint og steg det i olivenolie i en stor bålgryde. Lad det simre til alle dele er bløde. 

Skær græskar og kartofler i små firkanter og put det hele i den varme bålgryde. Tilfør alle krydderierne og steg i omtrent 10 minutter. 

Hæld så meget af din bouillon i bålgryden, at det dækker dine græskartern. Du kan altid tilføre mere, hvis du synes, at suppen er for tyk. Sæt låg på gryden og lad det simre i cirka 10-15 minutter.

Mos herefter suppen med en gaffel, til du får en ensartet suppe. Tilfør fløde, eventuelt mere bouillon og smag til med salt og peber. 


Skriv en kommentar


Findes også i Opskrifter

Perfekt pizzadej til pizzaovn
Hurtig pizzadej på hvedemel

August 04, 2018

Læs mere
Grydebrød - Dutch oven - bålmad
Nemt grydebrød - Et sikkert hit

Juli 07, 2018

Læs mere
Brændenælde pesto
Brændenælde pesto

Juli 03, 2018

Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev